Programalkotással tölti az őszt az MSZP

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető hétfőn újságíróknak elmondta: márciusig elkészül a szocialista párt programja, amely az MSZP szakpolitikai elképzeléseit tartalmazza majd, és a részét képezik a regionális pártprogramok is.
    
Elsőként, még ősszel az MSZP gazdaságpolitikai, költségvetési és adókoncepciója készül el, ennek célja a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés segítése, az igazságosabb közteherviselés, az életminőség, valamint a közösségi szolgáltatások színvonalának javítása lesz - tájékoztatott.
    
Az MSZP-program üzenete: "jobb életet, több esélyt, erősebb biztonságot, nagyobb szabadságot, reményt mindenkinek!" - foglalta össze.
    
A szocialista párt választási felkészüléséről azt mondta: egy demokráciakampánnyal készülnek majd az előzetes feliratkozásra.
    
Tájékoztatása szerint a megyei pártszervezetek többségének állapotát már felmérték, a struktúrát az egyéni választókerületekhez igazítják, és hamarosan kinevezik a választókerületi felelősöket is, akik felépítik a kampánycsapatokat és aktivistákat toboroznak majd. Ezt azzal indokolta, hogy az MSZP javítani tudja mozgósítási képességét a 106 egyéni körzetben.
    
Mesterházy Attila arra is kitért, hogy pártja "ráncfelvarráson" esik át ősszel: a párt nevét és jelképét, a szegfűt nem cserélik le, de az MSZP logóját és arculatát megújítják.
    
Arra az újságírói felvetésre, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn elmondta, valószínűleg nem lehet kiterjeszteni a Magyar Nemzeti Bankra a pénzügyi tranzakciós illetéket, Mesterházy Attila úgy válaszolt: az első pillanattól fogva erre, a munkahelyvédelmi fedezetének hiányosságára hívták fel a figyelmet.
    
Szintén kérdésre válaszolva a pártelnök-frakcióvezető azt mondta: nincs hozzátennivalója Gyurcsány Ferenc vasárnap esti tévéinterjújához, amelyben a volt kormányfő három egykori MSZP-s vezetőt vádolt az őszödi beszéd kiszivárogtatásával, de nem nevezte meg őket.
    
Mesterházy Attila kifejtette: százszázalékos bizonyítékok hiányában nem szabad másokat gyalázni, hírbe hozni. Ezért is döntött úgy tavaly júniusban, hogy olvasatlanul megsemmisíti azt a Gyurcsány Ferenctől kapott borítékot, amelyben a volt kormányfő leírta, kiket sejt a beszéd kiszivárogtatása mögött.