Belföld | tisztújítás 2014
2014. június 28. 15:49

„Provokatív politikát fogunk folytatni”

A Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform tisztújító közgyűlése titkos szavazáson ismét Hiller Istvánt választotta elnöknek.

A régi-új elnök a tisztújítást követően újságírók előtt arról beszélt, hogy a „szocdem” társulásnak az a célja, hogy egy olyan szellemi műhelyt hozzon létre és működtessen, ami az MSZP és a magyar baloldal politikáját formálja.

„Provokatív politikát fogunk folytatni” – jelentette ki Hiller István hozzátéve, hogy olyan, a magyar baloldal jelenével és jövőjével foglalkozó fórumokat, konferenciákat, tanulmányokat, háttérbeszélgetéseket fognak folytatni, amellyel tudatosan akarják az MSZP-t egy karakteresebb, baloldali néppárttá formálni.

A politikus elmondta azt is, hogy a szociáldemokrata társulás híd szerepet fog játszani, nemcsak az MSZP-n belüli különböző nézeteket és áramlatokat akarja vitára késztetni, hanem különböző baloldali demokratikus pártokkal is együttműködést és gondolatcserét kíván.

Hozzátette: a szociáldemokrata társulás olyan rendezvényeket is fog tartani, ahol adott esetben nemcsak baloldali, hanem a baloldalhoz nem kötődő, esetleg jobboldali szakértők és politikusok is megjelenhetnek.