Belföld | férőhelyhiány bölcsödei dolgozók
2015. április 22. 15:21

Reagálás Novák Katalin nyilatkozatára

A kormány folyton csak ígérget, de nem fordít elég pénzt a problémák megoldására. Ahol százmilliárdokat fektetnek stadionokba, nem igaz, hogy a gyerekekre nincs pénz! Az MSZP benyújtott javaslata arra kötelezné a kormányt, hogy a jövő évi költségvetésben oldja meg végre a rászoruló gyermekek egész éves étkeztetését.

A bölcsődei dolgozók háromnegyedének fizetése sem éri el a létminimumot. A Fidesz-kormány 2010 óta ígérgeti a fizetésemelést a rendkívül fontos munkát végző bölcsődei dolgozóknak. Most épp jövőre ígérik az ágazatban az életpályamodellt. Az MSZP szerint nem bérpótlékokra van szükség, hanem azonnali fizetésemelésre!

Nincs megoldva a bölcsődei férőhelyhiány sem. A 3 év alatti gyerekek alig 16%-a jár bölcsődébe. Azonnal és ne csak papíron bővítsék a bölcsődei férőhelyeket, és vonják vissza a fizetős bölcsődei ellátást! A bölcsődéknél fennálló férőhely és pénzhiány az óvodákat is fenyegeti.

Az MSZP azt javasolja a kormánynak, hogy töltsék le az idei költségvetéshez benyújtott szocialista módosító javaslatokat: minden felsorolt problémára megoldást fognak találni bennük. Akik stadionokban mérik a költségvetést, azoknak meg se kottyanhat a rászoruló gyerekek és a gyerekekért dolgozó emberek megbecsülése!

Bangóné Borbély Ildikó,
a Népjóléti bizottság tagja