Rogán repüljön!

Orbán Viktor miniszterelnöknek nincs más választása, menesztenie kell Rogán Antal minisztert - közölte az MSZP elnökségi tagja szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Bárány Balázs szerint nem csak arról van szó, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter helikopterrel megy egy celeb esküvőjére, hogy luxuslimuzin szállítja a helikopterhez és onnan el, és hogy egy 110 ezer forintba kerülő elnöki lakosztályban tölti az estét családjával. Arról van szó, hogy ezzel kapcsolatban hazudozik, simán letagadja az egészet az a kormánytag, akinek az a feladata, hogy az embereket tájékoztassa - tette hozzá.
    
A politikus véleménye szerint nincs ajándék vagy barter, mert Magyarország egyik miniszteréről van szó, és mindennek megvan az ára, igaz azt a nap végén az adófizetők fizetik meg.    Ugye senki nem hiszi el azt, hogy Rogán Antal ajándékba kapta helikopterutat, a luxusautót, vagy az elnöki lakosztályt? Ajándékba volt a Louis Vuiton-táska? Ajándéka volt a napról napra nagyobb lakása? Ajándéknak számít-e az a sok állami milliárd, amit Rogán Antal szomszédja tesz zsebre? - sorolta kérdéseit.
    
Hozzátette: közben az országban a gyermekek majdnem fele éhezik, az egészségügyi dolgozók nem tudnak megélni a bérükből, tömegével menekülnek el a fiatalok.     

A szocialista politikus szerint kezdeményezhetnének vagyonosodási vizsgálatot, feljelentést is tehetnének, de úgyis mindent rendben találnának.
    
Felszólíthatnák Rogán Antalt a lemondásra - folytatta - , de annak sem lenne eredménye. Ezért a miniszterelnökhöz fordulnak, hogy vegye végre észre, mi folyik az országban a kormányzása alatt, hogy milyen "embereket szabadított rá az országra" - mondta.