Romokban az egészségügy

Fidesz három éve kétharmados felhatalmazást kapott, de ezt az egészségügyben is csak káoszra és krónikus forráshiányra váltotta. Három év után világos, hogy az ellátás színvonala romlott, a várólisták hossza végtelenül hosszúra nyúlt. Az Orbán-kormány harmadik évének végén vannak betegek, akiknek hosszú hónapokat, sőt, éveket kell várni a műtétjére. Bizonyos diagnosztikai vizsgálatok szintén elfogadhatatlanul hosszúra nyúlnak. A rendszer romokban hever.

Ki fog gyógyítani?

Hónapról hónapra nő az orvoshiány. Az idős, tapasztalt orvosokat és ápolókat kényszernyugdíjazza az Orbán-kormány. Az időseket nyugdíjba, a fiatalokat pedig külföldre száműzik.
 
Hol van az ígért pénz az egészségügyből?
 
Fidesz bevezette a fizetős egészségügyet: akinek van pénze, az megveszi a vizsgálatot, akinek nincs – és ők vannak jóval többen – az vár. 
 
Az Orbán-kormány 3 év alatt 300 milliárd forintot vont ki az egészségügyből.
 
Szakmai és politikai konszenzus kell, mert a betegek érdeke az első!
 
Az Orbán-kormány egészségügyi rombolása súlyos kockázatot jelen a magyar emberek egészségére. Az MSZP szerint ezért mielőbbi gyökeres fordulatra van szükség az egészségügyben is!
 
Az MSZP a magyar emberek biztonságos egészségügyi ellátása érdekében továbbra is követeli, hogy az egészségügyben azonnal vonják vissza a kényszernyugdíjazást! Fogadják el az MSZP szakmailag alátámasztott javaslatait!
 
Az MSZP azért dolgozik, hogy 2014 után a mainál igazságosabb legyen az ellátórendszer, hogy a betegek hozzájussanak a minőségi ellátáshoz, hogy rövidüljenek a várólisták és csökkenjenek a gyógyuláshoz szükséges anyagi terhek is. 
 
Tukacs István
országgyűlési képviselő