RTL Házon kívül – a Fidesz újabb kitiltási botránya

A Magyar Szocialista Párt kezdeményezte, hogy hívják össze a házbizottság rendkívüli ülését, amelyen magyarázatot kérnek arra, hogy Kövér László házelnök milyen előzmények után döntött úgy, hogy az RTL Klubot határozatlan időre kitiltja az Országgyűlés épületéből - közölte a párt elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Tóbiás József elfogadhatatlannak nevezte, hogy Kövér László egy "aránytalan és méltánytalan" döntéssel határozatlan időre megakadályozza, hogy magyar emberek milliói információkhoz jussanak hozzá és ezzel korlátozni kívánja a másként gondolkodókat.
    
Elfogadhatatlan, hogy a "miniszterelnök sajtótájékoztatója" legyen az ürügy arra, hogy a házelnök kitiltja az RTL Klubot a Parlament épületéből. Az MSZP meggyőződése, hogy meg kell szüntetni azt az elmúlt években kialakult rossz irányt, hogy Kövér László olykor indoklással, olykor pedig kétértelmű kifejezésekkel vagy döntésekkel akarja "elzárni" az Országházban zajló folyamatokat, témákat, kérdéseket a külvilágtól - mondta. Ez a folyamat parlamenti közvetítések korlátozásával kezdődött, miközben az elmúlt években a sajtó képviselőit számos esetben tiltották ki - mondta.
    
Ez a házszabályi rendelkezés rossz, amin változtatni kell, olyan jogszabálynak kell életbe lépnie, amelyik mind a képviselői munkát, mind a választópolgárok információhoz jutását biztosítja - mondta a szocialista pártelnök.

Kapcsolódó párttagok