Belföld | majális
2011. május 02. 12:30

Sass Szabolcs beszéde az MSZP majálisán

Én annak örülök igazán, hogy ennyi fiatalt látok a réten. Boldog vagyok, hogy kortársaim közül egyre többen állnak mellénk, baloldali, lázadó fiatalok mellé.

Úgy gondolom, nektek is elegetek van valamiből…

Igaz?

Én most ünneprontó leszek, ez a május elseje most sokkal többről szól, mint kiállásról a baloldal mellett, illetve buliról, sörről és virsliről. Most van itt az ideje, hogy kimondjuk, mi mindenből van elegünk nekünk, fiataloknak.

Most jövőnk és hazánk jövője a tét! Betelt a pohár!

Szörnyű érzés egy demokráciában felnőtt generáció tagjaként látni, hogy Orbán Viktor és bábjai hogyan számolják fel a szabad és demokratikus Magyar Köztársaságot.

Sokan csak elszomorodnak és apátiába süllyednek. Azt gondolják, nem tehetnek semmit. Tétlenül nézi egy ország, hogy ellopják megtakarításait, kényük-kedvük szerint játszanak a forint árfolyamával, korlátozzák a polgárok jogait, elbocsátják, leépítik és létbizonytalanságba taszítják a legkiszolgáltatottabbakat.

A mi dolgunk, a fiatalok dolga, hogy kirángassuk a társadalmat ebből a fásultságból. A mi dolgunk, hogy élen járjunk a harcban tetteinkkel.

Most, első lépésként szeretnék fiatal barátaim és harcostársaim nevében néhány dolgot Orbán Viktor és bűnbandája tudtára adni!

Orbán Viktor tudtára kívánjuk adni, hogy a fiatalok jövőjét nem lophatják el! Ellenállunk minden törvényes eszközzel!

A nyugdíj-megtakarításainkra már rátették a kezüket, zsarolással raboltak ki minket! Az egyetemek vagyonát sorra zárolják, koncepcióval nem rendelkező oktatáspolitikusaik pedig egymással harcolnak, aminek mind a tanárok, mind a diákok isszák meg a levét!

Elég a kontár-munkából!

Felszólítjuk a Fideszt arra is, hogy ne adjon több állami és önkormányzati oktatási intézményt egyházi kézbe!

Úgy látjuk, az egyháznak egyre több képviselője lép tévútra. Több püspök körül is olyan helyzet alakult ki mostanában, ami miatt megkérdőjelezhetjük, hogy a magyar adófizetők pénzéből felújított és fenntartott intézmények jó kezekbe kerülnek-e.

Szolidarítunk az orosházi szülőkkel, akik a helyi plébános pedofil-botránya után az iskoláik egyházi kézbe adása ellen tüntettek.

Veletek vagyunk!

Követeljük, hogy a Fidesz hallja meg végre a nép szavát!

ÉLJENEK A RENDVÉDELMI DOLGOZÓK!

Ők azok, akik kimentenek minket a tűzből, akiket felhívunk, ha veszélyben vagyunk, ha betörnek hozzánk. Ők kockáztatják életüket a börtönökben, a határainkon és a gátakon, hogy nekünk ne kelljen. Cserébe nem várnak többet, mint ami eddig is járt nekik. Jogot egy tisztességes élethez, egy kiszámítható nyugdíjhoz és megbecsülést. A pofátlan rezsim úgy döntött, nem nyújt kezet nekik, sőt, szerzett jogaikat is korlátozza.

Rendőrök, tűzoltók, mentősök, börtönőrök, vámosok és közterületesek! Veletek vagyunk és támogatjuk harcotokat!
Mi, baloldali fiatalok demokráciában nőttünk fel, szeretjük a demokráciát, és a demokratikus Magyar Köztársaságban szeretnénk gyermekeinket felnevelni. Nem akarunk külföldre menni, tenni akarunk hazánkért.

Jómagam több mint 10 éve keményen dolgozom, hogy meg tudjak élni, így hasonló gondokkal kell megküzdenem, mint generációm legtöbb képviselőjének. Nem luxust akarunk, a mi gondolataink nem Audi S8-asok körül forognak. Azt akarjuk, hogy a Magyar Köztársaságban élő fiataloknak joguk legyen a becsületes munkához. Elegünk van a mindent behálózó korrupcióból és abból, hogy amelyik fiatal tisztességesen akar érvényesülni, az lemarad. Tanulni akarunk, dolgozni, lakáshoz jutni és mindezt becsületes úton. Hogy sokat kérünk? Nem hinném.

Nekünk, fiataloknak kell majd helyreállítanunk a munka becsületét, a sajtószabadságot, a demokratikus intézményeket, a gyalázatos alkotmányt, és vissza kell, hogy szerezzük országunkat a diktátor kezéből!
Támogassátok harcunkat!