Segítené a fogyatékossággal élők foglalkoztatását az MSZP

Kormányra kerülése után az MSZP állami megrendelésekkel támogatja majd a fogyatékossággal élőket foglalkoztató vállalkozásokat, növeli a foglalkoztatásbővítés anyagi forrásait és felülvizsgálja a területet érintő jogszabályokat.

Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának alelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy május végén kérdést intézett Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, amiben arra hívta fel a figyelmet, hogy egyes foglalkoztatók akár hatvan százalékkal is csökkenthetik a fogyatékossággal élő alkalmazottaik munkabérét, miután a múlt év végén a fogyatékossággal élők foglalkoztatását a munkarehabilitációs fejlesztő foglalkoztatás kategóriába sorolták át. A jogszabályváltozás miatt viszont a munkaadók új szerződéseket kötöttek alkalmazottaikkal, amelyek alapján - ha nem kapnak elegendő megrendelést - csökkenthetik a munkaidőt és ezzel párhuzamosan a javadalmazás mértékét is - emelte ki.

Korózs Lajos bírálta, hogy a kormány a minimálbér emelésekor nem növelte a fogyatékossággal élők foglalkoztatásához kapcsolódó állami normatívát.

Kapcsolódó párttagok