Sem Kósa, sem a Fidesz nem cáfol

Az MSZP-s politikus felháborítónak nevezte, hogy a kormánypárti frakciókból senki nem tiltakozott a fideszes politikus kijelentése miatt.

„Tudjuk, hogy a vak komondoros Balogh József miként verte éveken át a feleségét, hogy Varga István hogyan osztana pofont a magyar nőknek”, mégis a Parlamentben ülhetnek – fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó.

Hozzátette: a Fidesz beteges vonzalma a fizikai erőszak iránt nem csökkent, sőt egyre inkább előtérbe kerül.

A politikus az oktatási rendszer agresszív, erőszakos átalakításának a következményei között említette, hogy a negyedik tanítási napon nincs az országban olyan iskola, ahol ne lennének problémák: hiányzó tanszerek, hiányzó tankönyvek, és közel száz helyen nincs kinevezett iskolaigazgató, míg tovább dagad a balatonfüredi botrány.

A kormány rend helyett soha nem látott káoszt okozott az iskolákban. Az államosítás célja nem a problémák megoldása volt, hanem agresszív fideszes politikai harc iskolákra való kiterjesztése és az oktatási pénzek elvonása – zárta sajtótájékoztatóját Bangóné Borbély Ildikó.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője Visegrádon arról számolt be, hogy kiszélesítik a gyermekek utáni adókedvezményt, amelyet így a jövőben nemcsak a személyi jövedelemadóból, hanem a járulékból is le lehet majd vonni.

Erre a szocialista párt elnökségi tagja azt mondta: az MSZP három éve sürgeti a családi adókedvezmény kiterjesztését, mivel azt éppen azok nem tudják igénybe venni, akiknek a legnagyobb szüksége van rá.

Ahhoz, hogy egy háromgyermekes család a havi 99 ezer forintos kedvezmény egészét kihasználja, a szülőknek összesen több mint 600 ezer forintot kell keresniük, noha a dolgozó szülők kétharmada 210 ezer forintot sem visz haza - fejtette ki.

A szocialista politikus szerint a Fidesz-KDNP a mostani bejelentéssel elismerte, hogy megbukott az általa bevezetett adórendszer.

Hozzátette azonban, még nem látszik, pontosan hogyan terjesztik ki az adókedvezményt. Harrach Péter arról beszélt, 50 milliárd forinttal több marad a családok zsebében, ha azonban a családi adókedvezményt az egészségügyi és a nyugdíjjárulékból is érvényesíteni lehet, az 120 milliárd forint kiesést hoz a költségvetésnek - mondta Bangóné Borbély Ildikó, jelezve, ennek fedezetét nem ismertették a kormánypárti frakciók.