Semmi szükség időhúzásra, júniustól csökkenjen az áfa!

A kormány egy-egy eseményről fél évvel annak bekövetkezte előtt már úgy beszél, mintha megvalósult volna, ezzel a spekulációt és a csalást erősítik, mintha azt mondanák: addig lehet még ezeken a területeken jó nagyot kaszálni.

Ennek a véleménynek pártunk elnökhelyettese, Gőgös Zoltán adott hangot sajtótájékoztatóján. A politikus követelte, hogy az áfacsökkentésre június elsejével kerüljön sor, mivel a költségvetésre nem lenne hatással, így semmi nem indokolja az időhúzást.

Jelezte, hogy erről ismét – hetedszer is – javaslatot tett az Országgyűlésben, ahogy arra is, hogy az 5 százalékos áfát tartalmazó termékek körébe vegyék fel a zöldségeket, a gyümölcsöket, a kenyérfélék egy részét és az édesvízi halakat. Ez egyrészt a rászorulókat segítené, másrészt gátat vetne a feketegazdaságnak ezen a területen, és a technikai megvalósítás sem bonyolult.

Cinikus és nagyon buta döntésnek nevezte Gőgös Zoltán, hogy májusban folytatódnak a földárverések, mert egy korrekt kormány megvárná a népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatos döntést. Kijelentette, hogy folytatódik a munka a népszavazás érdekében, amint módjában áll, az MSZP visszaállítja az eredeti állapotokat a spekulációk esetében, továbbá felszólította a májusi árveréseket bejelentő Lázár Jánost, hogy mondja meg, milyen alapon minősítették őt jogi végzettségével földművessé.