Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter felkészületlenül érkezett meghallgatására

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter éves meghallgatásán legszívesebben hallgatott volna arról, hogy miért hazudtak folyamatosan a vizes világbajnokság költségeiről - jelentette ki Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese Mesterházy Attilával, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Szakács László arra is felhívta a figyelmet, hogy Seszták miniszter nem tudott válaszolni még arra a kérdésre sem, hogy egyáltalán mikor várható pontos adat arról, valójában mennyibe is került a vizes világbajnokság.
 
A politikus arról is kérdezte e minisztert, hogy miért büszkélkedik a rezsicsökkentés eredményeivel, amikor a földgázszállító bankszámláján 51 milliárd forint áll, amit oda lehetne adni a magyar családoknak. Seszták Miklós válaszában azt mondta, hogy majd a kormány dönt arról, hogy odaadják-e a lakosságnak.
 
A költségvetési bizottságban felmerülő témák közül a CÖF-fel kapcsolatban tett fel kérdést Mesterházy Attila bizottsági elnök. Arra volt kíváncsi, mit gondol a miniszter arról a hatalmas támogatásról, amit a politikai szerepet is vállaló CÖF kapott az MVM-től.
A miniszter azt válaszolta, hogy a „a társadalmi szerepvállalás keretében szokásos ügymenettől  nem tért el”, bár a CÖF a Fidesz kommunikációs gépezetének a része Mesterházy Attila szerint.
 
A szocialista bizottsági elnök szeretett volna egy olyan listát kérni a minisztertől, amiből kiderül, az MVM milyen civil szervezeteket támogat, ám némi hezitálás után csak olyan listát ajánlott Seszták Miklós, ami a közérdekű adatigénylés szempontjából kiadható.
Mesterházy Attila emlékezetett arra, hogy a Balaton környékén várható 300 milliárdos fejlesztések kevésbé voltak fontosak a kormánynak, amíg Mészáros Lőrinc fel nem vásárolt szinte valamennyi turisztikai ingatlant a Balaton környékén.
 
A politikus szerint a Belgrád–Budapest-vasútvonal fejlesztésével kapcsolatban sem tudott válaszolni a miniszter arra a kérdésre, hogy várhatóan mennyibe fog kerüli a beruházás, és mely magyar vállalkozók vehetnek részt az építésben. 
 

Kapcsolódó párttagok