Seszták Miklósnak le kellene mondania

Az MSZP szerint le kellene mondania Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek.

Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a magyar gazdaság folyamatosan gyengül, miközben a kormányközeli offshore-lovagok pozíciója erősödik, már miniszter is került ki ebből a körből. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek egyre másra derülnek ki zűrösebbnél, zűrösebb cégügyei korábbi ügyvédi múltjából - tette hozzá.

A szocialista politikus szerint Seszták Miklósnak nem újabb államosításon kellene törnie a fejét, hanem lemondását kellene fogalmaznia.

Kitért arra, hogy a miniszter nem régiben jelentette be, hogy az MVM száz százalékban állami tulajdonba kerül, ami mindössze egy százaléknyi tulajdonrész megszerzését jelenti. Véleménye szerint ennek a tulajdonszerzésnek egyetlen oka lehet, hogy Seszták Miklós és a kormány nem akar tanúkat, nem akarják, hogy beleláthassanak egy állami cég ügyeibe. Ez egy újabb jele annak, hogy az államnak van takargatnivalója - értékelte.

Burány Sándor azt mondta, a hatalom mindennél fontosabb, de a magyar gazdaság problémái nem fontosak Orbán Viktor miniszterelnöknek és kormányának. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Világgazdasági Fórum legfrissebb versenyképességi rangsorában 28 uniós tagállam között Magyarország a 25. helyen áll, emellett a forint folyamatosan gyengül.

Véleménye szerint a gazdasági problémák egyetlen okra vezethetők vissza: Orbán Viktorra és kormányzására, ezt az okot kell megszüntetni, hogy Magyarország ismét versenyképes legyen.