Sokan érzik magukat kirekesztve és kiszolgáltatva Magyarországon

Gúr Nándor, a párt alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány olyan gazdaságpolitikai környezetet formált, amely bizalomvesztéssel párosult, a hitelezés befagyott. Meg kell nézni, hogy mennyi csőd, felszámolás ment végbe az építőiparban, valamint azt: hogyan néz ki a körbetartozások rendszere - jegyezte meg. Kifejtette: a körbetartozások megszüntetésének ígérete ellenére sok esetben ma is hat hónap utáni fizetéseket vállalnak egyes fővállalkozók az építőiparban.
    
A KSH, "kiszolgálva a hatalmat" azt közli, hogy többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt, de azt már nem, hogy 50 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint a gazdasági világválság előtt - jelentette ki az ellenzéki politikus. Gúr Nándor óriás problémának nevezte, hogy a 15 és 24 éves korosztályon belül mindössze 207 ezren dolgoznak.
    
A munkájukat elvesztő embereket kirekesztik, a munkanélküliség pedig úgy csökken, hogy a korábbi 9 hónapos ellátási időtartamot 3 hónapra csökkentették - mondta.
    
Gúr Nándor sürgette a véleménye szerint legkevésbé rászorulók kiváltságainak, kedvezményeinek megszüntetését, és a személyi jövedelemadó-rendszer átalakítását úgy, hogy a tehetősek nagyobb áldozatot vállaljanak.
    
Ezt a feladatot a mostani kormány nem fogja elvégezni, ez a feladat már "ránk vár" - fogalmazott.