MTI/mszp.hu | Belföld | kivándorlás | Nemzetpolitika
2018. augusztus 15. 12:24

Stop a kivándorlásnak – minden eszközt bevetünk!

Az MSZP érdemi parlamenti és társadalmi vitát sürget a magyar munkavállalók kivándorlásának megállítása érdekében.
Molnár Zsolt, a szocialisták országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, elsősorban a Fidesz-KDNP hozzáállásán kívánnak változtatni, mivel szerintük a kormányoldal álproblémaként kezeli ezt a "nemzetpolitikai, demográfiai és gazdaságpolitikai sorstragédiát". 
 
Kiemelte, az elmúlt években 600 ezer magyar vándorolt ki elsősorban az Európai Unió különböző tagállamaiba, további félmillióan pedig már valamilyen formában tervezik az ország elhagyását. Ez pedig azt jelenti, hogy több százezer jól képzett munkavállaló hiányzik majd a magyar munkaerőpiacról, ami elsősorban az építőiparban, a vendéglátásban és az egészségügyben okoz majd még nagyobb munkaerőhiányt - fejtette ki Molnár Zsolt.
 
Az MSZP politikusa szerint a kormány tisztességes bérekkel és rendezett jövőkép biztosításával változtathat ezen a helyzeten.
 
Molnár Zsolt felszólította a kabinetet, hogy hozzon létre egy önálló államtitkárságot a kivándorlás kezelésére, továbbá tartson érdemi nemzeti konzultációt a kérdésben.

Kapcsolódó párttagok