Belföld | önkormányzat 2014
2014. szeptember 09. 12:02

Súlyos választási visszaélések

Az MSZP a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének állásfoglalását kéri arról, hogy jogszerűen juthatott-e hozzá a bajai fideszes polgármesterjelölt a helyi kismamák adataihoz.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, azért fordulnak Péterfalvi Attilához, a NAIH elnökéhez, mert sajtóhírek szerint Fercsák Róbert "kifürkészte", kik azok a bajai kismamák, akik hosszú ideig szoptattak, és kampánylevelet küldött nekik. Az ellenzéki politikus szerint a polgármesterjelölt csak törvénysértő módon juthatott hozzá az adatokhoz.

A politikus szerint a Fidesz a családi ünnepekre is befurakodik, mivel az anyakönyvvezető kormányzati propagandát tartalmazó emléklapot ad át az ifjú házasoknak, amelyben azt írják, a családoknak kötelessége a gyermeket vállalni. 

Kérdésre válaszolva a politikus elmondta, először a kismamák ügyében fordulnak a hatósághoz, az állásfoglalás ismeretében döntenek arról, hogy tesznek-e feljelentést, illetve hogy kérnek-e  több ügyben véleményt a NAIH-tól.

Mint mondta, egyre több jelzést kapnak arról, hogy az országban "egy kukkoló banda" működik, amelyet úgy hívnak, hogy a Fidesz-KDNP. Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, a két párt "helyi kiskirályainak" senki nem adott arra felhatalmazást, hogy élete minden rezdüléséről tudjon.

A legjobbkor jön az önkormányzati választás, ugyanis aki nem szeretné, hogy a Fidesz nyomozzon utána, az október 12-én "elzavarhatja" a pártot - fogalmazott a szocialista politikus.