Számoljon el székházfelújításával a Fidesz!

Hozza nyilvánosságra félmilliárdosnak mondott székházfelújításának számláit és a beruházás nagy részére fedezetet jelentő bankhitel szerződését a Fidesz - szólította fel Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja a kormánypártot szombaton Budapesten, a Lendvay utcai épület előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus az MTI kérdésére azt közölte: ha nyilvános felhívásuknak a Fidesz nem tesz eleget, közérdekű adatigényléssel élnek, ha ez nem jár eredménnyel, perelni is hajlandóak.

Nem tudunk elmenni a felújító személye mellett - jelentette ki Garancsi Istvánra utalva, akinek cége, mint mondta, a Fradi-stadiont 15 milliárd forintért építette, a Dagály-fürdőt 38 milliárdból újított fel, és fejlesztheti a MOMÉ-t hárommilliárdból, egy Kopaszi-gáti ingatlanüzlethez pedig 16,5 milliárdos hitelt kapott az állami Eximbanktól.

Bárány Balázs úgy vélte, a kapcsolat Garancsi és Orbán kormánya között nehezen tagadható, és látható az is,  hogy Garancsi igen jól járt az elmúlt évek Orbán-kormányzásával, és a kérdés, hogy mindez összefügg-e azzal, hogy a vállalkozó újítja fel a pártszékházat.

Nem kell nagy összeesküvés-hívőnek lenni ahhoz, hogy az emberben felvetődjön a kérdés: nem arról van-e itt szó, hogy Garancsi igazából barterből csinálja meg a Fidesz-székházát - jelentette ki a szocialista párt elnökségi tagja.

Bárány Balázs elmondta: szeretné látni, hogy melyik pénzintézet és milyen kondíciókkal nyújtott hitelt a beruházáshoz. Ha korrekt a Fidesz, akkor megmutatja nekünk ezt a banki hitelszerződést - tette hozzá.

NVB: ne legyenek gyávák!

2020-08-21 19:28

Kapcsolódó párttagok