Belföld | Ároktő rendvédelem
2013. október 09. 18:14

'Szánalmas és gátlástalan' a Fidesz eljárása

Bárándy Gergely, a testület szocialista elnöke hangsúlyozta: nem bűnbakkeresés, hisztériakeltés, hanem a megoldások keresése céljából hívták össze az ülést. Érthetetlennek nevezte a kormánypárti képviselők távolmaradását, akik - mint mondta - két napja még azt jelezték, hogy eljönnek az ülésre, csakúgy mint korábban Pintér Sándor belügyminiszter, aki végül szintén nem jött el.

Harangozó Tamás az elmaradt ülés után újságírók előtt "szánalmasnak és gátlástalannak" minősítette a Fidesz eljárását. Leszögezte továbbá, hogy a rendőrség kötelessége lett volna a házi őrizetben lévők folyamatos ellenőrzése, az ügyészség felelőssége pedig az, hogy kezdeményezhette volna nyomkövető felszerelését a vádlottakra, de nem tette.

Fideszes képviselők nap folyamán tett bejelentéseire reagálva a politikus elmondta: a kormány és a kormánypárt "ötletcunamival" próbálja a felelősséget elhárítani, ami azonban csak politikai pr-fogás és saját bevallásuk szerint is alaptörvény-ellenes.

A képviselő hozzáfűzte azt is, hogy az MSZP már a nyáron törvénymódosítást javasolt a kényszerintézkedésekkel kapcsolatban is, ám ezt a fideszes képviselők indoklás nélkül lesöpörték. "Szóba se álltak velünk" - tette hozzá Harangozó Tamás, aki megjegyezte azt is: ha a hatóságok betartották volna a jelenlegi szabályokat, akkor sem kellene szabadlábon lennie a két szökevénynek.

"Ezzel a viselkedéssel a Fidesz ma világossá tette, hogy ebben az ügyben is a gyilkosok pártján áll" - hangsúlyozta Harangozó Tamás.