mszp.hu | Belföld | Klik | Oktatás
2016. március 22. 14:27

Száz évvel veti vissza az oktatást a Fidesz

Hatodik éve mondjuk a kormányzatnak, hogy a KLIK-ből hatalmas katasztrófa lesz – emlékeztetett sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP budapesti elnöke kifejtette, hogy a központosítás a rendszer logikájából következően nem működik. Ami ma történik, az nem a KLIK megszüntetése, hanem figyelemelterelés, mert a tömegtüntetéseket rosszul viseli a kormány, és így próbálja kifogni a szelet a civilek vitorlájából. Az oktatáspolitikus szerint a KLIK nem szűnik meg, csak szétdarabolják. De mindegy, hogyan faragják, a központosított rendszer így is, úgy is rájuk fog omlani – vélekedett Kunhalmi Ágnes, megjegyezve, hogy tulajdonképpen már rájuk is omlott.

A Fidesz politikusai mára beismerték: teljesen értelmetlen volt, amit 2011 és 2016 között csináltak. Nem az a legszomorúbb, hogy mi időben szóltunk, hanem az, hogy az elmúlt 5-6 év hibái rengeteg gyereknek nehezítették meg az életét – mondta, majd felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzati logikán működtetett közoktatási rendszernek nincs alternatívája Magyarországon, így az egészet újra fel kell majd építeni.

Sajnálatos, hogy a kormány és a Fidesz egy tartalmában és igazgatásszervezésében is száz évvel ezelőtti rendszert próbál ráerőltetni Magyarországra és a magyar oktatási rendszerre.

Kapcsolódó párttagok