Széll Kálmán tér - Betondzsungel Buda szívében

A Széll Kálmán tér felújítását elrontották és a beruházás drágán, gyanús körülmények között valósult meg - jelentette ki Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői csoport vezetője.
Horváth Csaba pénteken, a téren tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a felújítás "borzasztó drágán, gyanús körülmények között történt és a budaiak számára nem azt az eredményt hozta, amit joggal várhattak".
 
Azt mondta, 2006-ban - akkori nevén - a Moszkva térre volt egy elfogadott terv, amely alapján a terület "zöld dombbá" alakult volna, valódi közösségi tér jött volna létre. Ehhez képest egy "betondzsungel" valósult meg, a tér nem alkalmas arra, hogy találkozóhelyként népszerű legyen - jelentette ki a politikus, hozzátéve: több mint 5 milliárd forintból leaszfaltozták a teret, és teljesen észszerűtlenül ültettek fákat.
 
Horváth Csaba szerint nem került volna többe a felújítás, ha több zöld lenne a téren és kevesebb beton, és meg kellett volna oldani az autós és kerékpáros körforgalmat a tér körül.
 
Őrsi Gergely, az MSZP II. kerületi elnöke azt mondta: a kormányzat több beruházásában közös az, hogy hangzatosak az ígérgetések, a látványtervek, majd következik a mellébeszélés, és jön a betonkeverő, végül azt vesszük észre, hogy betondzsungelt hoztak létre.
 
Emellett probléma a beruházások gazdálkodásának átláthatatlansága is - tette hozzá.
 
MTI Fotó: Soós Lajos