Szemfényvesztés az adósságátvállalás

Kifejtette, az állam elvett 650 milliárd forint értékű vagyont és forrásként évente 50 milliárd forintot, ezekből adósságátvállalás címén 100 milliárdot adna vissza a kormány.

Másik hiba, hogy Tarlós István főpolgármester 170 milliárdos adóssággal vette át az irányítást, a 2012-es év végi terv pedig közelített a 210 milliárdhoz. Úgy tűnik, hogy a kormány ad, de előtte kétszeresen vett el - hangsúlyozta, hozzátéve: arra szólítják fel a főváros vezetését, hogy ne az adósság felének, hanem teljes egészének átvételéről állapodjon meg a kormánnyal és folytatódjanak a tárgyalások a finanszírozási hiány megoldásáról.

Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes azt mondta, az állam elvonja a forrásokat, a feladat-finanszírozás során pedig kínosan figyel, hogy mindig kevesebbet osszon vissza, mint amennyibe a feladat kerül.

A római-parti védművel kapcsolatban kérdésre válaszolva Horváth Csaba azt mondta, a legjobb műszaki és a legkevésbé érdeksértő megoldást kell megtalálni. Hozzátette: az építkezéssel egyetértenek.