Szeptemberig tolják ki az online kasszák beüzemelésének határidejét

Az MSZP szeptember 1-jéig tolná ki az online kasszák üzembe helyezésének határidejét, hogy legyen idő a beüzemelésre és senki ne veszítse el az ahhoz kapcsolódó támogatást.

Tóth Csaba országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy "ne packázzon tovább a kisvállalkozókkal" a pénztárgépekkel kapcsolatosan. Hozzátette: azt is elvárja a kormánytól, hogy térítse meg a cégek minden eddigi, ezzel kapcsolatos, felesleges költségét.

Azt mondta: az újabb, korábban engedélyezett gépek kivonása miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a cégek, amelyeknek kiszámíthatóságra, jogbiztonságra lenne szükségük, ez a kormány azonban ezt nem biztosítja. Ehelyett szerinte a kabinet megkárosítja a kisvállalkozókat, akik kifizették a korábban engedélyezett gépeket, majd nem tudták azokat üzembe helyezni - közölte.

Felvetette: azért vonhattak vissza korábban megadott engedélyeket, mert "valakik kedvéért újraosztják a pénztárgéppiacot", ahogy tették ezt korábban a trafikok esetében is - jelentette ki a képviselő. Felhívta a figyelmet arra, hogy a nemrég engedélyét vesztő cég mintegy 80 ezer berendezést értékesíthetett volna a csaknem 180 ezer darabos szükségletből.