Belföld | önkormányzat 2014 luxuslakás
2014. október 10. 12:37

Szijjártó, Kósa, Semjén. Ki lesz a következő?

Az MSZP szerint aki a vasárnapi önkormányzati választáson a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz, valamint arra, hogy egyre több fideszesnek legyen luxusvillája.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, vasárnap a magyar emberek eldönthetik, hány fideszesnek legyen még luxusvillája. Szerinte ugyanis a kormánypárti polgármester- és képviselőjelöltek azért kérik az emberek szavazatait, hogy nekik is pozíció jusson és így meggazdagodhassanak.

A szocialista politikus azt mondta, hogy Rogán Antalnak, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének vagyona szinte hetente nő, többször is módosítani kellett vagyonnyilatkozatát, mert "hol egy teremgarázst, hol egy tetőteraszt fedezett fel", miután hazament. Hozzátette: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mai napig nem tudta megmondani, miből vette 167 millió forintos, Dunakeszin fekvő luxusházát, míg Kósa Lajosnak, a Fidesz ügyvezető alelnökének debreceni, 300 négyzetméteres luxusvilláján kívül Budapesten is van egy közel százmillió forintos luxuslakása.

Mint mondta, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is "hazudott vagyonnyilatkozatában", neki a balatoni nyaralójával voltak problémák.

Bangóné Borbély Ildikó hivatkozott arra, hogy eközben 170 ezer olyan magyar gyerek van, akinek még vécé sincs az otthonában, és 140 ezer olyan gyerek van, akinek a lakásában nincs fürdőszoba.
    
Bangóné Borbély Ildikó szerint a Fidesz-kormány 1700 milliárd forintos megszorítást is tervez, a párt jelöltjei azért akarnak győzni vasárnap, hogy még több pénzt vegyenek el az emberektől. Megadóztathatják a nyugdíjakat, fizetőssé tehetik az egészségügyet, tömeges elbocsátások lehetnek az állami és önkormányzati hivatalokban - értékelte.