mszp.hu | Belföld | NVB NVI vasárnapi zárva tartás
2016. február 29. 20:28

Színház volt a választási bizottság ülése

Bohózatnak nevezte a Nemzeti Választási Bizottság ülését Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke, miután a testület hitelesítette Erdösi Lászlónénak a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezését, hiába szavazott a határozat ellen Patyi Anrás, az NVB elnöke, Bodolai László, az LMP delegáltja, Litresits András, az MSZP delegáltja, valamint Borbély Andrea, a Jobbik delegáltja.

A politikus szerint csupán félrevezetés volt, ahogy Patyi András NVB-elnök eljátszotta a jogállam védőjének szerepét. Pontosan tudta, hogy a fideszes delegáltak és az általuk befolyásolt tagok nem fogják megszavazni a nyilvánvalót – fogalmazott.

Lukács Zoltán szerint az ügy túlmutat a vasárnapi zárva tartáson, mostanra az a kérdés, hogy van-e még maradéka Magyarországon a demokráciának és a jogállamnak vagy teljesen le kell mondani róla.

Nyakó István MSZP-s politikus azt mondta, hogy hét ember (hét tag támogatta Erdösi Lászlóné kezdeményezését) nem a jogszabályok szerint járt el, hanem pártszimpátia alapján döntöttek.