mti.hu, mszp.hu | mszp.hu MTI
2017. szeptember 13. 13:32

Szövetkezni fogunk a szakszervezetekkel és a munkaadókkal is

Az MSZP kormányra kerülve szövetkezni fog a szakszervezetekkel és a munkaadói érdek-képviseletekkel is, mert ez hozhatja el a munkabékét, amely a tisztes megélhetéshez szükséges fizetés mellett a legfontosabb dolog - közölte az ellenzéki párt alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Gúr Nándor a Váci úti Tesco előtt jogosnak nevezte a cég munkavállalóinak bérkövetelését és létszámbővítésére vonatkozó igényét.

Szerinte a dolgozók nagyon leterheltek, ez pedig munkabalesetekhez vezethet.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy 2012-ben a Fidesz-kormány jelentősen csökkentette a munkavállalók jogait, nekik nem a munkavállalók, hanem saját hatalmuk fenntartása a fontos. Ezen változtatni kell - hangoztatta.

Gúr Nándor közölte, az MSZP a dolgozók pártján áll, a 2018-as választások után biztosítani szeretné, hogy a tisztes megélhetés szükséges pénzt mindenki meg tudja keresni az országban. Hozzátette: csökkenteni akarják a kockázati tényezőket, például a leterheltség miatti munkabaleseteket. Megjegyezte: 2011-ről 2017-re 30 százalékkal nőtt a munkabalesetek száma, miközben 2002 és 2011 között negyven százalékkal csökkent ez a szám.

Azt mondta, erősíteni fogják a szakszervezeti jogosítványokat is, visszaállítják a korábbi érdekegyeztetési rendszert és jogsegélyszolgálatot működtetnek.

Szövetkezni fogunk sokakkal, mindazokkal, akiknek fontos a munkavállalói érdekek érvényesülése - közölte Gúr Nándor.

Biztos megélhetést

2018-01-14 14:58

Kapcsolódó párttagok