Támogatjuk a fővárosi kórházak integrációját

Havas Szófia, a Fővárosi Közgyűlés szocialista tagja pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Szentes Tamás egészségügyért és a szociális területért felelős főpolgármester-helyettes az előző hetekben többször is javasolta a budapesti egészségügyi intézmények integrációját a közgyűlésnek, előterjesztését azonban a fideszes többség minden esetben levette a napirendről.

Mint mondta, az MSZP fővárosi frakciója egyetért ezzel a javaslattal, mivel az csak kis mértékben tér el a fővárosi kórházak szakmai összevonását célzó, előző városvezetés által kidolgozott koncepciótól.

Havas Szófia kifogásolta, hogy a Fidesz fővárosi képviselői egy olyan kormányprogramra hivatkozva utasították el ezt az elképzést, amely még nem is létezik. Kérdésre válaszolva megjegyezte, egyelőre nem látja, mi szolgálhatna a budapesti egészségügyi intézmények esetleges államosításának fedezetéül, de amennyiben erre sor kerül. nem tartja kizártnak, hogy fővárosi vagyontárgyak értékesítésére lesz szükség.

Az ellenzéki politikus a budapesti fideszes városvezetés csődjeként értékelte a főváros humán ágazatában bekövetkezett változásokat. Havas Szófia szerint Budapest "LMP segítségével elfogadott hadi költségvetésének" első áldozatai közé az egészségügy, az oktatás és a szociális terület tartozik. A fővárosi képviselő cinikusnak és értelmetlennek nevezte például, hogy a város hatalmi eszközökkel kívánja megoldani a hajléktalanok problémáját.