Tapinthatóvá vált a tudásválság

A tudásválság tapinthatóvá válását hangoztatta Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a PISA-teszten világosan kiderült, hogy hova vezet az "oktatást lebutítani akaró" politika: másfélszeresére nőtt a gyengén teljesítők aránya, a 15 éves korosztály egynegyede pedig funkcionálisan analfabéta. A legjobbak is visszacsúsztak és tovább nőtt a szakadék a jól és a rosszul teljesítők között - tette hozzá.
    
Kunhalmi Ágnes értékelése szerint ma egy gyerek akkor tud fejlődni, ha a családjának van pénze különórákra és jobb tankönyvekre, ellenkező esetben "buta marad". Megjegyezte: amit a Fidesz az iskolarendszerrel csinál, az károsabb a korrupciónál.
    
Szóvá tette azt is, hogy a kormány relativizálni, majd tagadni próbálta a PISA-eredményeket, később pedig "struccpolitikát" folytatva a pedagógusokat tette felelőssé.
    
A szocialista politikus olyan oktatási rendszert sürgetett, amely a legtöbbet hozza ki a gyerekekből és a pedagógusokból, ám szerinte erre a kormány ma nem képes.
   

Kapcsolódó párttagok