Belföld | ételosztás főváros
2014. január 23. 15:01

Tarlós betiltaná a látható szegénységet

Az utcai ételosztás betiltásának szándéka, annak a mérhetetlen cinizmusnak a megjelentője, amely azt mutatja, hogy "nem megoldani akarják a szegénységet, hanem a látható szegénységet akarják felszámolni" - mondta az MSZP fővárosi frakcióvezetője. Hozzátette: Budapest jelenlegi vezetői azt akarják, hogy a városlakók ne lássák a szegényeket, érezzék úgy, hogy itt minden szép, minden rendben van.

Horváth Csaba kijelentette, az ételosztáson megjelent emberek sokasága azt bizonyítja, hogy Magyarország egyre rosszabbul teljesít.

Közölte, az ételosztással fel akarják hívni a figyelmet arra, hogy vannak rászoruló emberek. "Most politikusként nekünk van jogunk a városvezetői tiltás ellenére is itt lenni és a szegény embereknek étel adni" - fogalmazott Horváth Csaba.

Elmondta, a jövő héten síkraszállnak a közgyűlésben, hogy Tarlós István főpolgármester ne hozzon olyan rendeletet, amely ténylegesen megtiltaná a jövőben a civil szervezeteknek az utcai ételosztást.

Lendvai Anna, az MSZP fővárosi közgyűlési képviselője azt mondta, aki ma gátolja Budapest közterületein az ételosztást, az cinkosa azoknak, akik a rászorulókat a nehéz helyzetbe sodorták. Cinkosa annak az Orbán-kormánynak, amely nem a szegénység, hanem a szegények ellen próbál küzdeni - fűzte hozzá.

Lendvai Anna kijelentette: az MSZP arra készül, hogy a választások után a szövetségeseivel együtt egy igazságos kormányt alakít és egy sokkal igazságosabb Magyarország építésébe kezd bele.

A Blaha Lujza téren az MSZP-feliratú ételosztó standok mellett ott volt a Demokratikus Koalícióé is. Horváth Csaba közölte, hogy háromszáz adag meleg ételt osztanak szét.

A Főpolgármesteri Hivatal január 16-án azt közölte az MTI-vel, hogy egységes koncepciót készít a főváros a közterületi ételosztások engedélyezéséről. Ennek elkészültéig a közterületi ételosztási kérelmeket egyelőre nem bírálják el.