Tarlós elpocsékolja a fővárosiak vagyonát

Nem kötelező főpolgármesternek lenni – üzente pénteki sajtótájékoztatóján Tarlós Istvánnak Horváth Csaba.

Fővárosi frakcióvezetőnk felszólította Tarlóst, hogy ne a Dagályról, a Városligetről és a Bálnáról mondjon le, hanem a székéről. Hozzátette, hogy lehet folytatásos bábszínházat játszani Lázár Jánossal, de a főpolgármesternek Orbán Viktorból kell kikényszerítenie az egyenes, tisztességes válaszokat.

Mint mondta, az államosítás garancia a rossz működésre, tehát ha Lázár és Tarlós beváltja a fenyegetéseit, akkor a fővárosiaknak nem jön majd a busz, és nem Orbán Viktornak. Ezért nem az államosítás a megoldás, hanem az, ha a kormány rendelkezésre bocsájtja a BKV működéséhez szükséges forrásokat.

Az államosítás rossz hatását Horváth Csaba az összeomló egészségüggyel példázta, és megemlítette a Szent Imre Kórház nehézségeit, amelyeket az egészségügyi kormányzat bűnének és Orbán Viktor személyes felelősségének nevezett. Kiemelte Tarlós István felelősségét is, aki állami működtetésbe játszotta át a fővárosi kórházakat.

Tarlós Istvánnak nincs joga elpocsékolni a főváros vagyonát – hívta fel a figyelmet a politikus, hozzátéve, hogy a Városliget, a Dagály, az Operettszínház, a kórházak és az iskolák után most a Bálna következik. Ha mindentől megválnánk, amit Tarlós képtelen működtetni, nem maradna semmink – jelentette ki Horváth Csaba.

Az olimpiarendezéssel kapcsolatban a frakcióvezető elmondta, hogy a sportesemény jó eszköz lehet Budapest fejlesztésére, ugyanakkor a fővárosiak nem ostobák, hanem elég okosak ahhoz, hogy a kockázatokat és a lehetőségeket megismerve népszavazással maguk döntsenek. Ehhez a budapestieknek joguk van.

Kapcsolódó párttagok