mszp.hu mti.hu | Budapest2024 olimpia
2017. február 24. 13:13

Tarlós magyarázkodott elnézéskérés helyett

Az MSZP-s Horváth Csaba szerint Tarlós István főpolgármester "szánalmas magyarázkodásba" bonyolódott pénteki sajtótájékoztatóján az olimpiai pályázat visszavonásával kapcsolatban, ahelyett, hogy elnézést kért volna a budapestiektől, amiért nem kérte ki a véleményüket.

Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester tehet arról, hogy nem alakult ki párbeszéd a budapesti olimpiai pályázatról, így az "elvesztette a nemzeti ügy jellegét" és elbukott. Az emberek annyira korruptnak tartják a kormányt, hogy amiatt még egy "neves ügyet" is készek eldobni - jelentette ki.

Emlékeztetett, a kormány korábban azt ígérte az olimpiára ígért fejlesztések a játékok megrendezése nélkül is elkészülnek. "Hát szeretnénk látni a medvét!" - jelentette ki, hozzátéve, Tarlós Istvánnak az eddigieknél jobban kell küzdeni a fejlesztések megvalósításáért.

Horváth Csaba azt kérdezte, miként lehetséges az, hogy miközben a kormány "egy éjszaka alatt" 100 milliárd forintról 192 milliárd forintra növelte a Puskás Ferenc stadion építési költségeit, addig a naponta félmillió utast szállító 3-as metró teljes körű felújítására nincs elég pénz.

Az MSZP képviselője emellett szólt arról is, hogy a Fővárosi Közgyűlésben az ellenzéknek a sajtó segítségével ideiglenesen sikerült megakadályozni egy 5 milliárd forintos vagyonvesztést a Rác Fürdő "átjátszásával".

Kapcsolódó párttagok