Tarlós meghátrál a kormánypárttal szemben

Tarlós István főpolgármester a vitás kérdésekben kifelé keménykedik, de a kormánypárttal szemben folyamatosan hátrál, így a főváros elvesztette tárgyalóképességét.

Horváth Csaba fővárosi frakcióvezető pénteki tájékoztatóján úgy vélekedett, káros Budapestnek, hogy a főpolgármester feltétel nélkül szereti a Fideszt. Hozzátette: közben úgy fulladt teljes káoszba a 3-as metró felújítása, hogy a kivitelezők még egyetlen kapavágást sem tettek, és a beruházás minden jel szerint nem is fog elindulni a meghirdetett novemberi időpontban.

A politikus kifogásolta, hogy a metrófelújítás idején a forgalmat kiváltó buszközlekedésről előző nap kapott anyagban a járművek ára mellett nem szerepel az üzemeltetési költség. Az, hogy a Fővárosi Közgyűlés negyedik hónapja képtelen határozni a buszbeszerzésről, jól mutatja a testület döntésképtelenségét – jelezte.

Mint mondta, tarthatatlan és nem normális, hogy a kormány néhány hónappal a 3-as metró beruházás kezdete előtt a fővárossal akarja feltámasztatni a magyar buszgyártását.

A politikus a Déli pályaudvar felszámolását tiszta ingatlanpanamának nevezte, és szólt arról is: a közgyűlés következő ülésén kezdeményezni fogják, hogy állítsanak fel bizottságot a Széll Kálmán tér felújításával kapcsolatos kérdések kivizsgálására.

Kérdésre Horváth Csaba azt közölte: álláspontjuk szerint a sajtóban megjelent visszásságoknál is szélesebb körben kellene vizsgálni a projekt tárgyát, tartalmát, kivitelezési szerződéseit, azok megvalósulását, a minőséget és az árazást.

Kapcsolódó párttagok