Tegyünk igazságot! Országjárást indít az MSZP

Tegyünk igazságot! Országjárást indít az MSZP
Molnár Gyula, az MSZP elnöke közölte, a kampányban azt akarják megmutatni, hogyan lehet Magyarországból egy igazságosabb országot csinálni.
Szerinte a kormány "fordított Robin Hoodként" működik, a szegényektől elvett pénzt osztják szét a gazdagok között.
    
A pártelnök ismertetése szerint az MSZP teljes szervezete részt vesz a kampányban, így a 106 egyéni országgyűlési képviselőjelölt-aspiránsuk is.
    
Elmondta, a Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok! kampánnyal támogatást akarnak gyűjteni politikájukhoz, illetve Botka László miniszterelnök-jelöltségéhez.
    
Molnár Gyula jelezte, ebben az időszakban a politikai tárgyalásokat nem folytatják.
    
Hozzátette: április 1-je és május 1-je között Botka Lászlóval végigjárják azokat a körzeteket, ahol a szegénység problémája a legakutabb. Mint mondta, ezeket a rendezvényeket nem sportcsarnokokban, hanem közterületeken tartják.
    
Kérdésre elmondta, hogy a kampánynak szolid, 10 millió forint alatti költségvetése van.
    
Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje azt mondta, a magyarok legnagyobb baja, hogy igazságtalanság van, az igazságtalan kormánypolitika elképesztő mértékben növelte Magyarországon a szegénységet.
    
Szeged szocialista polgármestere elmondta, bevezetnék a luxusadót a legmagasabb jövedelműeknél, ebből évente 300 milliárd forint folyna be, amiből csökkenteni lehetne az átlag alatti jövedelműek adóterhelését. Ez az adó egy-két százezer családot érintene - jelezte.
    
Kifejtette: 100 millió forint feletti vagyon, egymillió forint feletti havi jövedelem és tízmillió forintnál értékesebb autó vagy egyéb luxusvagyontárgy megadóztatásán gondolkodnak.
    
Botka László szerint a befolyó összeg elég arra, hogy adómentessé tegyék a minimálbért és a középosztályt ki tudják szélesíteni azzal, hogy jelentősen csökkenteni tudják az elvonást az átlag alatti vagy átlagos jövedelműek esetében.
    
Hangsúlyozta, "ez nem egy gazdagellenes kampány. Nekünk az a célunk, hogy Magyarországon igazságos közteherviselés és igazságos politika legyen".