Esélyt az esélyteleneknek!

A köztársasági elnöknek petíciót adott át, a kormánynak pedig üzent az országgyűlési képviselő.

A legutóbbi felmérések alapján több mint négymillió szegény ember él Magyarországon, és ezt a kormány nem akarja meghallani, a romákra pedig még kevésbé figyel a kormány, hiszen soha nem volt még ilyen mértékű a roma lakosság elszegényedése és kirekesztettsége – mondta a Sándor-palota előtt tartott sajtótájékoztatón Teleki László országgyűlési képviselő.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a 2017-es költségvetésen sem látszik a szegénység csökkentésének szándéka, nincsenek olyan források, amelyek kezelnék ezt a problémát.

Beszélt arról is, hogy bizalmi válság sújtja a romákat: ezt részben Farkas Flórián ügyei okozzák, akinek a képviselő meglátása szerint le kell mondania, mert az elmúlt egy évben több kárt okozott a romáknak, mint az elmúlt évtizedek bármilyen intézkedése.

Tudjuk, hogy a köztársasági elnök ebbe nem fog beleszólni, de üzenjük a kormánynak, hogy ideje elengedni Farkas Flórián kezét, ha a bizalmat vissza akarja adni a magyarországi romáknak – figyelmeztetett.

A sajtótájékoztató után a képviselő petíciót nyújtott át Áder János köztársasági elnöknek, amelynek tizenkét pontja között szerepel az oktatási esélyegyenlőség, a tankötelezettség felső korhatárának visszaállítása 18 éves korra, a szegregáció megszüntetése az oktatásban és a cigánytelepek felszámolása is.

Teleki László reményét fejezte ki, hogy az elnök egyeztetni fog a kormánnyal, amely ennek hatására napirendre tűzi a szegények gondjainak megoldását.

Kapcsolódó párttagok