Terézvárosi választási csalás: indítványozzuk az önfeloszlatást

A hatodik kerületi képviselő-testület önfeloszlatását fogjuk indítványozni, választási csalás miatt – jelentette ki Kunhalmi Ágnes.

Pártunk budapesti elnöke szerdai sajtótájékoztatóján a terézvárosi önkormányzat épülete előtt bejelentette, hogy az önfeloszlatásra és az ezzel járó új választásokra az ügyészség által alátámasztott bizonyítékok adnak okot: 148 olyan aláírást találtak az ajánlóíveken, amelyek két párt gyűjtőívein is előfordultak. Ám hiába szerepeltek a Fidesz és a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának ívein is, az aláírók kijelentették, hogy ők kizárólag a Fidesznek írtak alá.

Kunhalmi Ágnes felhívta a figyelmet arra is, hogy a választási csalást ebben az esetben mindenképpen Fidesz-Szociáldemokrata koalícióban – ha úgy tetszik bűnszövetségben kellett elkövetni, mert egy ember egy ekkora hamisítási manőverre nem képes. A politikus a választási csalás miatt lemondásra és a közéletből való távozásra szólította fel Schmuck Andort, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnökét.

Hatvani Csaba, a MSZP Terézvárosi szervezetének elnöke  ismertette a helyzetet, felhívva a figyelmet arra, hogy egy ilyen választási csalás minden demokratikus értékkel szembemegy, alkotmánysértő, és nagyon komolyan sérti a helyi önrendelkezés jogát. 

Kapcsolódó párttagok