Belföld | tarlós istván Budapest főváros
2014. szeptember 09. 09:14

Tételes elszámolást várunk Tarlóstól

Az MSZP és az Együtt-PM azzal a szándékkal kérte a Fővárosi Közgyűlés összehívását, hogy azon tételes elszámolást kérjen Tarlós Istvántól, a főpolgármester elmúlt négyéves teljesítményéről.

Erről Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakcióvezetője és Kaltenbach Jenő Együtt-PM-es független fővárosi képviselő beszélt újságíróknak kedden, a sikertelenül összehívott közgyűlési ülés után.

Horváth Csaba elmondta, azt szerették volna elérni, hogy a városvezetés számoljon el az elmúlt négy év megoldatlan problémáival, így például a BKV-finanszírozás nehézségeivel, a Bálna üzemeltetésének gondjaival, valamint a csömöri szemétégető megépítése körüli problémákkal, amely miatt uniós források is veszélybe kerültek.

A politikus aláhúzta, azt várja Tarlós Istvántól, hogy írásban számoljon el teljesítményéről választóinak.

Kaltenbach Jenő úgy fogalmazott, Budapestnek az elmúlt négy évben nem főpolgármestere, hanem despotája volt, a Fővárosi Közgyűlés pedig kizárólag a Fidesz érdekeit szolgálta. Az ellenzéki politikus szerint ezt támasztja alá, hogy míg a kormánypártok az elmúlt években kényükre-kedvükre összehívtak közgyűléseket, addig az ellenzék javaslatait kivétel nélkül lesöpörték.

A budapestiek ezért az októberi önkormányzati választáson arról dönthetnek, szeretnének-e demokráciát városukban és olyan városvezetést, amely betekintést enged saját működésébe - fejtette ki Kaltenbach Jenő.