MTI/mszp.hu | Belföld | ételosztás segítünk | Segítünk!
2017. január 14. 16:18

Több mint 3000 adag meleg ételt osztunk szét a segítségre szoruló embereknek

Háromezer adag meleg ételt oszt szét ingyen az MSZP szombaton az országban, ebből 150 adagot Szolnokon - mondta Molnár Gyula pártelnök ételosztás szolnoki helyszínén.
Molnár Gyula elmondta, az ország tizennégy megyéjében körülbelül húsz helyszínen zajlik a nap folyamán ételosztás, amire a politikus szerint azért van szükség, mert "a Fidesz-kormány árt a szegényeknek, az MSZP pedig segíteni akar nekik". 
 
Véleménye szerint a kormány a magasan tartott élelmiszeráfával, az egykulcsos adórendszerrel, az "urizáló politikával", a közbeszerzési törvénnyel egyértelműen egy irányba csoportosítja át a jövedelmeket; egy réteg gazdagodik, a többség viszont egyre szegényebb lesz Magyarországon.
 
Az MSZP elnöke azt mondta, az elmúlt években hárommillióról négymillióra nőtt a szegények száma, másfél millió ember 55 ezer forintnál kevesebb pénzből él, és vannak, akik a munkából szerzett jövedelmükből sem tudnak megélni. Az MSZP helyi akciókkal igyekszik enyhíteni a nehézségeken - jegyezte meg, utalva arra, hogy karácsony előtt is volt karitatív akciójuk.     
 
Elmondta: a kormány fordított Robin Hoodként működik, és ha a szocialisták kormányra kerülnek, változtatnak az adórendszeren.
 
Molnár Gyula bírálta, hogy az illetékes minisztérium két éve nem tudja kiírni a szegények, rászorultak támogatására rendelkezésre álló 30 milliárd forint uniós támogatásra a pályázatokat. Aki ezért felelős, alkalmatlan a posztjára - közölte.
 
Szolnokon rizses húst osztott az MSZP szolnoki és megyei szervezete, aki kért, szaloncukrot is kapott.


Kapcsolódó galéria: Országos ételosztás - 2017. január 14.

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »