Tóbiás: a kevesebb Fidesz több biztonság és szabadság

Az MSZP szerint a választók az önkormányzati választáson újra kezükbe vehetik saját sorsuk irányítását, a baloldalra leadott szavazataikkal pedig növelhetik saját biztonságukat és szabadságukat.

Tóbiás József, az MSZP elnöke és frakcióvezetője beszélt erről pénteken, az MSZP fővárosi székházában rendezett, Helyben cselekedni: Nők a döntéshozatalban elnevezésű konferencián.

Az politikus elmondta, férfiként nem akarja megmondani mit kell tennie a nőknek, helyette lehetőséget kíván teremteni ahhoz, hogy a nők küzdjenek azért, amiben hisznek.

Tóbiás József ezzel összefüggésben kiemelte, jelenleg a társadalom minden területén egyenlőtlenséget tapasztalnak, ami ellen szerintük a helyi közösségekben, önkormányzatokban fellépve lehet a leghatékonyabban fellépni.

"Az önkormányzatok jelentik ugyanis ma a magyar demokrácia utolsó védvonalát" - fogalmazott az MSZP vezetője, hozzátéve: az őszi önkormányzati választáson dől el, hogy lesz-e olyan erő a helyi közösségekben, amely megvédi a szegényeket a kormány kirekesztő politikájával szemben.

"A kevesebb Fidesz több biztonság és szabadság" - mondta Tóbiás József, aki szerint a választók négy éve azért mondtak le szabadságukról a Fidesz javára, hogy biztonságban tudják magukat, ám ezt nem kapták meg. A választóknek ezért maguknak kell kezükbe venniük sorsuk irányítását és a döntésekben részt vállalva, a helyi közösségekben kell változást elérniük - fejtette ki a szocialista képviselő.

MTI Fotó: Illyés Tibor

A rendezvényen felszólalt Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke, aki hangsúlyozta, továbbra is sok tennivaló van a nők esélyegyenlőségével kapcsolatban. Szerinte erre utalt például az is, amikor egy "Fidesz-közeli rádióban" az esetet relatvizálva viccelődtek egy lány egyetemi gólyatáborban történt megerőszakolásával.