Tóbiás: a korrupció lebontása az MSZP célja

A létminimum alatt élők és a középosztály megvédése, valamint a korrupció lebontása az MSZP célja -  mondta az MSZP elnök-frakcióvezetője a párt kétnapos kihelyezett frakcióülését követő pénteki sajtótájékoztatón Veszprémben.

Tóbiás József azt mondta, hogy a kihelyezett frakcióülésen a korrupcióellenesség és az átláthatóság megteremtése volt a fő téma.

A pártelnök kiemelte: olyan törvényjavaslatot akarnak benyújtani a parlamentnek, amely az önkormányzati képviselők esetében is kötelezővé teszi, hogy a mandátum keletkezésétől annak végéig legyenek nyilvánosak a vagyonnyilatkozataik.

Hozzátette: az ülésen terítékre került az is, hogy az MSZP támogatja a VOSZ és a Liga által kezdeményezett népszavazást az útdíj, illetve a vasárnapi zárva tartás kapcsán.     

Szó volt Magyarország geopolitikai elszigetelődéséről is azt hangsúlyozva, hogy az országnak az európai értékekkel kell közösséget vállalnia, együttműködő partnereket keresve Európában - fogalmazott Tóbiás József, hozzátéve, hogy bár az unió intézményi működésével kapcsolatban vannak vitáik, de az európai értékekkel nincsen.     

A pártelnök hangsúlyozta, hogy a kihelyezett frakcióülés helyszíne azért Veszprém, mert számukra a kétharmad lebontása nem ideológiai kérdés és hisznek abban, hogy Kész Zoltán képes lesz arra, hogy civil jelöltként megmutassa: a februári időközi országgyűlési választás után már semmi nem fog úgy működni az orbáni rendszerben ahogy az elmúlt négy és fél évben.     

Hozzátette: az MSZP-nek mindig is fontos volt az ország érdeke, ezt az elmúlt 25 évben számtalanszor bizonyította ellenzékben és kormányon egyaránt.