Tóbiás: aki dolgozik, kapjon annyi fizetést, hogy meg tudjon élni!

Tisztességes munkáért tisztességes fizetés jár, ezért vissza kell adni az embereknek azt a hitet, hogy ha dolgoznak, akkor a munkájukért kapott pénzből képesek önmagukat és családjukat fenntartani. Erről beszélt Tóbiás József szombaton Nyíregyházán, a Búza téri piaccsarnok előtti sajtótájékoztatóján. Az MSZP elnöke emlékeztetett: pártja már csaknem egy éve fizetésemelést követel a közszférában, mert látható, hogy az alacsony bérek miatt szakmák ürülnek ki, s ez különösen igaz az egészségügyre. Az országot elhagyják az emberek, miközben a kormány ez ellen nem tesz semmit.

Tóbiás József szerint az egészségügyben beígért fizetésemelés csak arról szól, hogy a hatalom megossza az ágazatban dolgozókat. Az orvosoknak ígérnek, de nem beszélnek a szakápolókról, az ápolókról, a fizikai dolgozókról, akiknek szintén fizetésemelésre van szükségük, hogy meg tudjanak élni. „A kormánynak sokkal több figyelmet kellene fordítani az oktatás, az egészségügy és a szociális szféra finanszírozására, és kevésbé arra, hogy kisvasútügyi, bicikliút-ügyi, vagy a Római Birodalom határait ellenőrző biztos legyen Magyarországon – jelentette ki az MSZP elnöke, hozzátéve: az állam vízfejű, rengeteg vezetője van már, miközben az emberek a keményen végzett munkájukért sem kapnak tisztességes fizetést.

 

Tóbiás József az MSZP aláírásgyűjtéséről kijelentette: kezdeményezésükkel azt követelik, hogy a kormány hallja meg az emberek szavát. „Legyen egy nap, amikor hazánk polgárai egy valódi népszavazás keretében véleményt mondanak arról, hogy maradjon-e a kiváltságosok kormánya, vagy egy olyan új irányt szabjon magának Magyarország, ahol van szociális biztonság, ahol mindenki, aki tud dolgozni, a fizetéséből képes megélni, aki pedig nem, annak segítő kezet nyújt az állam. Mert most sajnos ezekről az emberekről egyszerűen lemond az állam” – zárta nyíregyházi sajtótájékoztatóját Tóbiás József, az MSZP elnöke.

Az MSZP közleménye

2019-07-26 16:03

Kapcsolódó párttagok