önkormányzat 2014
2014. október 13. 00:11

Tóbiás: létezik baloldal, úgy hívják, MSZP

Új korszak kezdetéről beszélt vasárnap esti sajtótájékoztatóján Tóbiás József. Az MSZP elnöke szerint a szocialista párt a 2014-es önkormányzati választással lezárta a rossz alkuk időszakát. 

Elutasítjuk azt a hatalmi, vezérelvű politizálást, amely Orbán rendszerét jellemzi, s amellyel Gyurcsány Ferenc „bezárta a baloldalt” – mondta. Kijelentette: létezik baloldal. Úgy hívják: MSZP.

Tóbiás József elsőként köszönetet mondott mindenkinek, aki segített lebonyolítani a választásokat, külön is kiemelte az MSZP aktivistáit. Mint mondta, „rájuk a későbbiekben is nagy szükség lesz”. Az MSZP elnöke ezek után gratulált a baloldal győztes polgármestereinek, többek között Botka Lászlónak, aki a következő öt évben baloldali többségű városvezetéssel irányíthatja Szegedet, Tóth Józsefnek, aki meggyőző fölénnyel lett a XIII. kerület polgármestere, Kispest új vezetőjének, Gajda Péternek, de nem feledkezett meg Karácsony Gergelyről, Hajdú Lászlóról és számos vidéki városról sem, Kazincbarcikától Oroszlányon át Celldömölkig, ahol baloldali jelöltet választottak polgármesternek.

„Új korszak kezdődik. Nem kötünk több rossz alkut és nem vállalunk közösséget a vezérelvű politikával” – jelentette ki Tóbiás József, kiemelve: az MSZP elutasítja Orbán hatalmi rendszerét ugyanúgy, mint Gyurcsány Ferenc hatalmi politikáját, amely „bezárta a baloldalt”.

Tóbiás az MSZP feladatának nevezte, hogy a következő években szembesítsék a hatalmat a valósággal és az igazsággal. Mint mondta, pártjának be kell bizonyítania, hogy „ellenzékből is jobbá lehet tenni Magyarországot”. Az MSZP elnöke emlékeztetett, hogy hazánkban ma 3,7 millió ember él a létminimum alatt és 620 ezer gyermek éhezik.

„Számomra a keresztényi értékrend és a szociális érzékenység egy. Az általunk kínált alternatíva Magyarországról szól. A választók minket bíztak meg azzal, hogy egy nemzeti elkötelezettségű baloldali néppártot építsünk. Magyarország és a baloldal akkor lesz sikeres, ha az MSZP az értékeihez visszanyúlva a népért fog tevékenykedni” – jelentette ki Tóbiás József, aki ezekkel a szavakkal zárta sajtótájékoztatóját: „létezik baloldal, úgy hívják, MSZP”.