Tóbiás: létrejött a három igenes népszavazás

Eleinte sokan PR-akciónak tartották, hogy Magyarország döntő többségének biztosítani akartuk a lehetőséget, hogy véleményt mondjon a saját életét érintő kérdésekről. Ma a Kúria döntésével egy csatát megnyertünk, a magyar népnek lesz joga és lehetősége véleményt mondani mindarról, ami az elmúlt 5 évben Magyarországon történt – jelentette ki Tóbiás József, az MSZP elnöke szerdai sajtótájékoztatóján, miután a Kúria átengedte a párt vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezését.

Tóbiás József azt mondta, senki nem gondolta az elmúlt hetekben, hogy a Kúria döntésével engedélyezni fogja a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazást, pedig nem is juthatott más döntésre, hiszen törvénytelenség történt február 23-án.

A pártelnök kijelentette: a vasárnapi boltzár elleni népszavazási kezdeményezéssel, a föld állami tulajdonban tartásáról és a bérplafonról szóló kérdésekkel létrejött a három igenes népszavazás a Fidesz elleni népszavazás eszközeként. Ez a három kérdés együttesen vesz részt az aláírásgyűjtésben mind a 106 választókerületben – tette hozzá.

Ideje precedenst teremteni, sokkal jobb az igazságért küzdeni, mint a hatalomhoz görcsösen ragaszkodni – fogalmazott Tóbiás József.

Nyakó István elmondta, nem fogják elfelejteni, mi történt február 23-án, a fekete kedden; elvárják, hogy az eljáró szervek tegyék a dolgukat, ha lehetséges, álljanak ki azzal, hogy éppen hol tart a nyomozás, meghallgatták-e az ügy szereplőit.

Nyakó István megerősítette: felhívta Gőgös Zoltán és Kész Zoltán országgyűlési képviselőket, és megállapodtak: egy pulton három kérdést terjesztenek a választópolgárok elé.

Hozzátette: legkésőbb június 3-ig benyújtják az illetékes szerveknek a szükséges aláírásokat.

Az MSZP közleménye

2019-07-26 16:03

Kapcsolódó párttagok