Belföld | átverés kérdőívek
2011. február 15. 14:28

Török Zsolt: a kérdőívek csak a figyelemelterelést szolgálják!

A szocialista politikus megítélése szerint a Nemzeti Konzultációs Testület által kiküldendő kérdőívek, melyek az új alkotmány előkészítésével kapcsolatban tartalmaznak kérdéseket, valójában a Fidesz legújabb figyelemelterelő akciójának a részei.

Török Zsolt rávilágított: nincs esély arra, hogy időben feldolgozzák az állampolgárok válaszait, hiszen aligha áll rendelkezésre a szükséges apparátus. A politikus úgy érvelt: ha 8 millió kiküldött kérdőívből legalább 1 millió visszaérkezik, és kérdőívenként a kiértékelésre legalább öt percet szán a kormányzat, akkor 5 millió perc, körülbelül 83 300 óra szükséges a munka elvégzéséhez. Mivel egy hónapban átlagosan 173 órát lehet dolgozni, így ahhoz, hogy egy hónap alatt kiértékelhessék a kérdőíveket, legalább 482 dolgozóra lenne szükség.

A szóvivő nehezményezte azt is, hogy az alkotmánykoncepció vitájának kezdetekor a Fidesz és a KDNP frakciójának részéről mindössze 18 képviselő vett részt az ülésen.

Török Zsolt továbbá fölszólította a Fidesz és a KDNP frakcióját, hogy fejezzék be a szemfényvesztést, és a fogadják el az MSZP által benyújtott garanciatörvényt.