mszp.hu | Belföld | jegybank
2016. április 26. 10:49

Törvényellenes és káros a jegybank alapítványainak tevékenysége

Matolcsy a helyén van, az alapítványok továbbra is szórják a közpénzt, a jegybank pedig továbbra is trükkösen finanszírozza az államot az alapítványokon keresztül. Mindez törvényellenes, és káros Magyarország számára.

A fentiek Tóth Bertalan frakcióvezető-helyettes keddi napirend előtti felszólalásában hangzottak el az Országgyűlésben. A politikus kijelentette, bebizonyosodott, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné alapítványai egyszerű kifizetőhelyek Matolcsy György és Orbán Viktor rokonai és barátai számára: Mészáros, Garancsi és Tiborcz cégeihez milliárdok vándorolnak. A képviselő megjegyezte, hogy Orbán Viktor jobbkeze lebukott és Szent István idejében hasonló lebukásokért a tolvaj kezét levágták.

Hangsúlyozta, hogy az említett alapítványok megsértik a közpénzkezelés szabályait és a monetáris finanszírozás tilalmát, ráadásul az MNB alapítványaiba juttatott pénznek sokkal jobb helye lenne az oktatásban vagy az egészségügyben, de hazánk az Európai Unióban is szégyenpadra kerülhet emiatt.

Közös érdekünk a botrány feltárása és a botrányos gyakorlat megszüntetése – hívta fel a figyelmet Tóth Bertalan, aki egy hatpontos intézkedési csomagra tett javaslatot.

Kapcsolódó párttagok