mszp.hu | Belföld | energiaárak per postatörvény
2016. február 23. 13:33

Tóth Bertalan az Alkotmánybírósághoz fordul

A gazdasági bizottság mai ülésén a postatörvénnyel kapcsolatban tárgyalt képviselői indítvány nemhogy nem javít, de kifejezetten ront a helyzeten – jelentette ki sajtótájékoztatón Tóth Bertalan.
Frakcióvezető-helyettesünk kijelentette, hogy a Magyar Posta által a piaci tevékenyénység során megkötött valamennyi szerződés titkosítására tett javaslatot Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is alaptörvényellenesnek tartja.
 
Tóth Bertalan úgy ítéli meg, hogy a fideszes többség ezzel ismét magánérdekeket véd. Hozzátette, hogy ő maga is négy pert indított azért, hogy betekintést nyerhessen az FHB-csoporttal, valamint más ügyekkel kapcsolatos szerződésekbe. A mostani javaslatba bekerült, hogy a tiltás folyamatban lévő ügyekre is vonatkozik, így a szocialista politikus által indított perekre is.
 
Ezt az egyénre szabott jogalkotást visszautasítom, akár alkotmányjogi panaszt is benyújtok, hogy megakadályozzam – jelentette ki a frakcióvezető-helyettes, aki a bíróságon és az Alkotmánybíróságon kívül Áder János köztársasági elnökhöz is jogorvoslatért fordul majd.
 
Másik témaként Tóth Bertalan megemlítette, hogy a nemzetközi energiaárak csökkenése indokolja, hogy a magyar lakosság is olcsóbban jusson hozzá a gázhoz, az áramhoz és a távhőhöz. Megjegyezte, hogy már Németh Szilárd rezsibiztos is elismerte, hogy indokolt lenne a jelentős árcsökkentés. A politikus ezután felszólította a kormányt, hogy fejezze be az árdrágító nyerészkedést. Hozzátette: a fidesz szakpolitikusai nem vállalták a nyilvános vitát, a gazdasági bizottság pedig leszavazta az árcsökkentésre vonatkozó javaslatot.
 
A harmadik ma tárgyalt javaslat az épületszigetelésekkel kapcsolatos kormánydöntés megváltoztatását szolgálta: a szigetelésekkel 30-40 százalékkal lehetne csökkenteni a családok kiadásait. Az ezt lehetővé tevő javaslatot a bizottság szintén elutasította, méghozzá indoklás nélkül.

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53

Kapcsolódó párttagok