mszp.hu | Belföld | tisztújítás 2016
2016. július 06. 14:39

Tóth Bertalant választotta vezetőjének a frakció

Tíz példásan nyugodt nap alatt lezártuk a változást a párton belül – mondta Molnár Gyula az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportjának szerdai ülését követő sajtótájékoztatón.
A pártelnök beszámolt arról, hogy a frakció megválasztotta új tisztviselőit, és mint mondta, a jövőben kevésbé szeretne a belső dolgokról beszélni. Sokkal inkább arról szeretnénk beszélni, hogy miként fogunk dolgozni a Parlamentben, milyen lenne az ország, amiben szívesebben élnénk, és milyen az a párt, amelyik ezt meg tudja valósítani – fejtette ki.
 
Tóth Bertalan, a képviselőcsoport újonnan megválasztott vezetője bemutatta az új frakcióvezetést, majd ígéretet tett, hogy a képviselők kitartó, szakmailag megalapozott és állhatatos munkát fognak folytatni. Hozzátette, hogy nem csupán a kőkemény kritika megfogalmazása fontos a szocialista képviselők számára, hanem el kell kezdeni egy olyan szakmai alapú alternatívát építeni, amely erősíti az MSZP kormányzóképességét.
 
Az új frakcióvezető bejelentette, hogy az „egy ember, egy feladat”-elv híveként lemond az MSZP Baranya megyei elnöki pozíciójáról, és kizárólag a frakcióvezetői feladatra koncentrál majd.
 
Tóth Bertalan általános helyettese Burány Sándor, a további frakcióvezető-helyettesek Szakács László, Tóth Csaba és dr. Varga László. Velez Árpád frakcióigazgatói megbízást kapott, dr. Bárándy Gergely a Törvényalkotási bizottság alelnökeként pedig a frakcióelnökségnek is a tagja lesz.
 
A frakcióvezetés átalakulása miatt máshol is változások lesznek: az Országgyűlés Költségvetési bizottságának élén Burány Sándort Mesterházy Attila váltja, míg a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke dr. Varga László helyett Lukács Zoltán lesz.
 
Harangozó Tamást antikorrupciós ügyvivői feladattal, Lukács Zoltánt pedig a szervezetfejlesztési kabinet vezetésével bízta meg a pártvezetés.