Belföld | trafikmutyi
2013. május 14. 17:17

Trafikmutyi a nemzetbiztonsági bizottság előtt

A szocialista képviselő kiemelte, hogy a trafikpályázatok során egy 500 milliárd forintos piacról döntöttek; ennek 10 százalékos hasznát osztották szét 5 ezer pályázó között. Harangozó Tamás azt mondta: arra kíváncsiak, hogy a "politikai mutyin túl" elképzelhető-e, hogy a biztosan kalkulálható milliárdos haszon reményében szervezett bűnözői körök, vagy más bűnözői csoportosulások megpróbáltak a trafikok közelébe férkőzni.

Amennyiben igen, vagy ennek legkisebb gyanúja is felmerül, az egész pályázatot a törvénnyel együtt meg kell semmisíteni - szögezte le a képviselő.

Harangozó Tamás azt mondta: hogy ezen kérdéseikre választ kapjanak, szeretnék a teljes pályázati anyagot megkapni Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztertől.

A politikus emlékeztetett arra, hogy másfél évvel ezelőtt, a "hasonló módon" újraszabályozott szerencsejáték-piac pályázatainak elbírálásakor Pintér Sándor belügyminiszter jelezte: a szervezett bűnözői körök olyan mértékben jelentek meg a területen, hogy az nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Emiatt a parlament "példátlan módon", egy nap alatt visszavonta a szerencsejáték-törvényt, és újraszabályozta a területet.