Belföld | dohánymutyi trafikmutyi mutyi
2013. június 25. 11:29

Trafikmutyi: emlékeztetőül

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. a honlapján tette közzé a dohányboltpályázatokról készült emlékeztetőket.

Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: az emlékeztetők semmilyen releváns adatot nem tartalmaznak, csak az általános elbírálási szempontokat, valamint a győztesek és a vesztesek nevét ismertetik, az viszont nem derül ki belőlük, hogy a nyerteseket mi alapján választották ki.

Hozzátette: a települési bontásban közzétett emlékeztetőkben csak a nevek különböznek, még az elütések és helyesírási hibák is megegyeznek.

A szocialista politikus azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök hazudott, amikor azt ígérte, a szerződéskötések után minden lényeges információt nyilvánosságra hoznak a trafikpályázatokról.

Az MSZP feljelentést fontolgat a koncessziós törvény megsértése miatt, mivel az emlékeztetőkből világosan ki kellene derülnie a pályázati döntések okainak - jelezte.

Lukács Zoltán elmondta: az MSZP hatalomra jutva minden, az üggyel összefüggő dokumentumot nyilvánosságra hoz, felülvizsgálja a pályázatokat, és újra lehetővé teszi a dohányértékesítést a mostani pályázaton vesztes kereskedőknek.