Belföld | szeszmutyi trafikmutyi tolvajkormány
2013. május 30. 14:41

Trafikmutyi után itt a szeszmutyi

A szóvivő szerint két internetes portál és egy hetilap is írt arról, hogy tanulmány készült a kormány számára, amely szerint az égetett szeszek forgalmazását is privilegizálnák, koncesszióba adnák, és vagy a trafikokban vagy más helyen lehetne az ilyen termékeket kizárólagosan forgalmazni.

A szocialista politikus úgy fogalmazott: ha a hírek igazak, akkor az azt jelenti, hogy a "tolvajkormány" három év után rá akarja tenni a kezét a szesziparra, az alkoholforgalmazásra is, miután már lenyúlták a magánnyugdíj-megtakarításokat, kihúzták a földet a gazdák lába alól és szétverték a szerencsejáték-ipart, tönkretéve ezzel 40 ezer család megélhetését. Török Zsolt hozzátette: a "trafikmutyi" pedig jelenleg is a zajlik, a kormány ezzel szintén 40 ezer család megélhetését tette tönkre, csak azért, hogy ötezer "csókos" jól járjon.

"Nem volt még elég, hány tízezer, hány százezer családnak az életét akarják még tönkretenni Orbán Viktorék?" - tette fel a kérdést az MSZP szóvivője, aki arra szólította fel a kormányt, hogy ezt fejezze be. Hangsúlyozta: az elmúlt három évben már 60 ezer kis- és közepes vállalkozás ment tönkre a kormány gazdaságpolitikája miatt, most pedig bedőlnek azok a kiskereskedők is, akiknek forgalma jelentős részét a dohánytermékek vagy az alkohol forgalmazása tette ki.