Tudnunk kell, miért robbant a hortobágyi bomba!

Ma Magyarországon a tűzszerészekre a robbanótesteken túlmenően a Fidesz-kormány jelenti a legnagyobb veszélyt – figyelmeztetett keddi sajtótájékoztatóján a Honvédelmi Minisztérium előtt Budai Bernadett.

Pártunk szóvivője úgy vélekedett, hogy amennyiben egy állományban 25 százalékos létszámhiány van, amiért óriási a túlóra és történik baleset, akkor minimum felmerül annak a gyanúja, hogy lehet összefüggés a kettő között. Rámutatott, hogy a honvédségi létszámhiány miatt 2010 óta megduplázódott a tűzszerészek túlórája.

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy hozza nyilvánosságra a négy tűzszerész halálával járó, július 1-jén történt hortobágyi baleset minisztériumi vizsgálati anyagát és nevezze meg a történtek felelősét – mondta Budai Bernadett, aki kitért arra is, hogy a honvédelmi tárca vizsgálatát - a felelősök megállapítása mellett - azért is jó lenne megismerni, hogy kiderüljön, a tűzszerészek biztosításának 2012-es megszüntetése után milyen kártérítést kaptak a hozzátartozók, továbbá a Hortobágyi Nemzeti Park milyen megállapodást kötött a tűzszerész ezreddel a bombák hatástalanítására.