Belföld, Gazdaság
2012. december 27. 12:15

Tündérmese helyett rémálmot hozott ez az év

Karácsony előtt tízezrek álltak sorba meleg ételért, ajándékcsomagért - mondta az ellenzéki politikus, hangsúlyozva: mára több mint egymillióan vannak azok, akik bár dolgoznak, nem tudnak megélni a fizetésükből, szinte csak "vegetálnak". Négymillióan élnek a létminimum, másfél millióan a szegénységi küszöb alatt - fűzte hozzá.

Török Zsolt szerint a "rémálom folytatódik", jövőre 850 milliárd forintos megszorítást hajt végre a kormány. A három "Orbán-Matolcsy-csomag" átlagosan 85 ezer forint többletterhet jelent mindenkinek - vélekedett.

A szocialista párt szóvivője szerint amíg a nélkülözők száma nő, addig fideszes politikusok rokonai "zsíros állami állásokba" kerülnek. Ide sorolta, hogy Kövér László házelnök felesége a szigetszentmiklósi járási hivatal vezetője lett.

Török Zsolt kitért arra, hogy egy sajtóhír szerint Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke úgy vesz fel lakhatási támogatást, hogy hat éve nem járt abban a debreceni házban, ahová be van jelentve. A szóvivő ezt etikátlannak nevezte, és azt mondta: meg kell vizsgálni, hogy a kormánypárti képviselőnek járt-e az összesen nagyjából nyolcmillió forint támogatás.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy ezt a korszakot le kell zárni, a szocialisták január 2-án ezért kezdenek tárgyalásokat ellenzéki szervezetekkel "egy biztosabb jövő" érdekében.