MTI/mszp.hu | Belföld | 3-as metró OLAF | Közlekedés
2017. január 17. 14:06

Tüntetünk a 3-as metró felújításáért

Az MSZP tüntetést szervez péntekre a budapesti Nyugati térre, hogy felhívja a kormányoldal figyelmét a 3-as metró felújításának halaszthatatlanságára.

Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, elég volt a hazudozásból, a semmittevésből, abból, hogy "Tarlós István havonta mond új időpontot" a 3-as metró felújításának kezdetéről.
    
Kiemelte, a budapestiek joggal tarthatnak igényt a biztonságos közlekedésre, annak tudatában, hogy a város naponta 20 milliárd forint adót fizet be a költségvetésbe.
    
Őrsi Gergely, az MSZP fővárosi alelnöke azt mondta, a Fidesz elárulja a budapestieket, amikor nem vesz tudomást arról a 400 ezer emberről, akik naponta használják az "áldatlan állapotban lévő" 3-as metrót.
    
Kiemelte, az MSZP a tüntetéssel arra is fel szeretné hívni a figyelmet, hogy a Fidesznek nincs kire mutogatnia, mivel már hetedik éve vezetik a fővárost.
    
Horváth Csaba emellett szólt arról is, hogy az MSZP - EP-képviselői segítségével - közvetlenül az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul, hogy a szervezet a nyilvánosságra hozatal érdekében adja át nekik azt a jelentést, amely mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházásánál.
    
Kérdésekre válaszolva hangsúlyozta, erőteljes a gyanú, hogy az OLAF megállapításai erősen érinthetik a 2010-2014 közötti időszakot, a Fidesz pedig ezért nem támogatja a jelentés nyilvánosságra hozatalát. A szocialista politikus rákérdezett továbbá arra is, hogy amennyiben a kormányoldalnak nincs takargatnivalója ebben az ügyben, akkor miként lehet az, hogy korábban egyetlen esetben sem támogatták egy vizsgálóbizottság felállítását.
    
A politikus további kérdésekre válaszolva elmondta, nincs tudomásuk arról, hogy az OLAF szocialista politikusokat hallgatott volna meg az ügyben. Horváth Csaba hangsúlyozta továbbá, hogy a 4-es metró építéséről szóló szerződés megkötésének idejében még nem volt főpolgármester-helyettes, a tisztség későbbi betöltése során pedig "egyetlen napig sem" foglalkozott a metróval.

Tüntetés a 3-as metró felújításáért!

A metró nem játék. Ehhez képest a ma kormányzók folyamatosan egymásra mutogatnak, vitatkoznak, vádaskodnak, miközben a metró lepusztul. A Fidesz csak az erőből ért. Ezért megyünk a Nyugati téri aluljáróhoz, a 3-as metró egyik legforgalmasabb állomásához. Megmutatjuk, hogy napi 400,000 utast nem lehet semmibe venni! Nem hagyjuk, hogy a Fidesz tovább pingpongozzon a metróval!